• Vianočné snívanie
          • Vianočné snívanie

            V stredu, 20.12.2023, sme v spoločnosti našich šikovných žiačok strávili príjemné popoludnie na súťaží v aranžovaní a tvorbe vianočných dekorácii z prírodných materiálov. Víťazkami sa stali všetky dievčatá, pretože prišli, pretože sa niečo nové naučili, pretože strávili príjemný predvianočný čas spolu so svojimi spolužiačkami a pretože vyrobili krásne dekorácie, ktoré si odniesli domov do svojich rodín. Za svoju kreativitu a šikovnosť boli ocenené diplomom a peknými cenami.

             

        • Súťaž tried „O najkrajšiu vianočnú výzdobu“
          • Súťaž tried „O najkrajšiu vianočnú výzdobu“

            Z istej štúdie vyplynulo, že príprava na Vianoce, zdobenie príbytku či dokonca priamo vianočného stromčeka  môže pôsobiť ako dokonalá psychohygiena. Je to preto, lebo s týmito aktivitami sa nám spájajú krásne spomienky z doby, kedy sme verili na zázraky a všetko bolo mimoriadne čarovné... A tak sa aj u nás pani učiteľky a žiaci pustili do skrášľovania svojich tried.

            Vianočná výzdoba bola pestrá, rozmanitá i v  trblietavom vzhľade. Všetci sa snažili do svojich tried preniesť atmosféru blížiacich sa Vianoc. Najviac sa to podarilo žiakom 1.A, 2.D, 3.A, 3.C, 4.A, 5.A, 6.C a 9.C triedy. Blahoželáme!

        • Školské kolo dejepisnej olympiády
          • Školské kolo dejepisnej olympiády

            7. decembra sa na našej škole konalo školské kolo dejepisnej olympiády. Na olympiáde s zúčastnilo 30 žiakov 6. – 9. ročníka. Žiaci preukázali výborné znalosti z dejepisu a najúspešnejší z nich postúpili do okresného kola. Na okresnom kole v silnej konkurencii budú súťažiť z dejín príslušného ročníka, regionálnych dejín a tohoročného monotematického celku „Zámky a kaštiele na Slovensku“.

            Na 1. mieste sa umiestnili žiaci Ema Kasperkevičová (6.C), Tobias Ciesarik (7.B), Petronela Šandriková (8.B), Miroslav Olejár (9.C). Na 2.mieste sa umiestnili žiaci Leo Poláš (6.C), Ema Sivulková (7.C), Mariana Hnatová (8.A), Radoslav Mruz (9.C). Víťazom blahoželáme a držíme palce na okresnom kole olympiády, ktorá sa bude konať 5.2.2024

        • Školské kolo Pytagoriády
          • Školské kolo Pytagoriády

            Záujem o obľúbenú matematickú súťaž Pytagoriáda stále pretrváva. Tento rok sa školského kola zúčastnilo rekordných 155 žiakov našej školy. Tretiaci sa súťaže, v ktorej okrem matematického myslenia rozhoduje aj rýchlosť, zúčastnili premiérovo a ôsmaci sa zase s Pytagoriádou tento rok lúčiaJ. Náročnosť súťaže so zvyšujúcou kategóriou rastie, čo sa odráža aj na počte úspešných riešiteľov v ročníkoch.

            Výsledky v jednotlivých kategóriách:

                P3   1. miesto – Peter Timočko, 3.A

                        2. miesto – Simona Gergelčíková, 3.B

                        3. miesto – Liliana Kačurová, 3.B

                            V tejto kategórii bolo 28 úspešných riešiteľov

               P4    1. miesto – Samuel Pavlík, 4.D

                        2. miesto – Filip Richter, 4.D

                        3. miesto – Tamara Macková, 4.C

                            V tejto kategórii bolo 18 úspešných riešiteľov

               P5    1. miesto – Dávid Mezeš, 5.B

                        2. miesto – Richard Haľko, 5.C

                        3. miesto – Lukáš Lisý, 5.C

                           Úspešní riešitelia: Tomáš Arendáč 5.A,  Ema Imrichová 5.A

               P6    1. miesto - Jakub Šenšel, 6.B

                        2. miesto - Lucia Mrázová, 6.A

                        3. miesto - Ján Macko, 6.B

                          Úspešný riešiteľ: Diana Pečarková, 6.A

               P7    1. miesto  - Tobias Ciesarik, 7.B

                        2. miesto - Richard Šenšel, 7.A

                        3. miesto - Sebastián Dulák 7.A, Dominik Gajdoš 7.B

               P8    1. miesto - Marianna Hnatová 8.A

                        2. miesto - Pavol Timočko, 8.A

                        3. miesto - Vanesa Sopková, 8.A

            Blahoželáme a držíme vám palce na okresnom kole v marci 2024 !

        • Vianočné tvorivé dielne v ŠKD
          • Vianočné tvorivé dielne v ŠKD

            Vianoce sú, keď sme spolu, keď rodina sadá k stolu. Mamka, ocko, detičky, dedkovia a babičky. A takáto školská rodinka sa stretla aj v našom školskom klube na vianočných tvorivých dielňach. Veľmi pekne ďakujeme rodičom, starým rodičom a deťom za ich krásne a inšpiratívne vianočné dekorácie, ktoré zdobia v tento predvianočný čas vestibul našej školy. Prajeme Vám príjemné prežitie vianočných sviatkov, veľa zdravia, šťastia a úspešný Nový rok 2024.

             

        • Mikulášsky deň
          • Mikulášsky deň

            Prišli všetci - Mikuláš, anjel aj čert. Obdarili žiakov drobnými sladkosťami, najmenších žiačikov navštívili aj v triedach. Fandili žiakom vo vybíjanej a v basketbale. Víťazi si prevzali sladké ceny a diplomy: 5.C, 6.A, 7.C, 8.A a 9.B. Gratulujeme. Aj takýto bol Mikulášsky deň. Prišli všetci - Mikuláš, anjel aj čert. Obdarili žiakov drobnými sladkosťami, najmenších žiačikov navštívili aj v triedach. 

             

        • Koľko lásky sa zmestí do krabičky od topánok
          • Koľko lásky sa zmestí do krabičky od topánok

            Všetkým deťom a ich rodičom by sme sa radi poďakovali za nádherné krabičky naplnené láskou, ktoré priniesli do školy. Samozrejme aj učiteľkám , ktoré balíčky zbierali. Vďaka všetkým dobrým ľuďom sme vyzbierali  30 balíčkov, ktoré sme odovzdali. Balíčky potešia seniorov v domove dôchodcov. S úctou a vďakou Veronika Kasinová