• Vtáčie krmítka a búdky
          • Vtáčie krmítka a búdky

            Vtáčie krmítka a búdky rozmiestnené v blízkosti obydlí ľudí, sú najmä v zimnom období jasným dôkazom toho, že ľuďom nie je ľahostajný osud vtákov. Deťom z ŠKD pri ZŠ Komenského 6 určite nie! Spoločne s pani vychovávateľkami  pozvali na tvorivé dielne svojich usilovných oteckov a dedkov. V školskej dielni vŕtali, pílili, rezali, maľovali, brúsili takmer tri hodiny a postupne tvorili úžasne nápadité dielka!

            Ak ste zvedaví, príďte sa pozrieť do vestibulu školy, kde je z diel domácich majstrov urobená výstavka.  Potrvá do konca týždňa /do 1.12. 2023/, potom všetky krmítka a búdky rozmiestnia deti spolu s vychovávateľkami za pomoci pánov školníkov v areáli školy. Deti z ŠKD i ostatní žiaci školy, ich budú celú zimu prikrmovať slnečnicovými semienkami. V jeseni sme vtáky naučili na dobroty, ktoré sme vypestovali na kvetinovej lúke pred budovou školy. Slnečnice do posledného zrnka vyzobali. Budeme ich kŕmiť celú zimu.

            Ďakujeme všetkým oteckom a starým oteckom, za ich ochotu, trpezlivosť a múdrosť!            

            M.Murcková, V.Kasinová,M. Janotová, M.Runčáková a  deti z ŠKD

        • Okresné kolo Technickej olympiády
          • Okresné kolo Technickej olympiády

            Dňa 23. 11. 2023 sa konalo Okresné kolo Technickej olympiády. Súťaž je určená žiakom, ktorí ovládajú technickú teóriu a majú aj praktické zručnosti v práci s nástrojmi na opracovanie dreva a kovu. Žiaci našej školy  so zadanými úlohami sa excelentne popasovali a obsadili v silnej konkurencii siedmich škôl okresu krásne 1. miesto v kategórii A Michal Kuzmiak spolu s Michalom Semančíkom (IX.A), a 4. miesto v kategórii B Kristina Andreanská (VII.B).

            Súťažiaci vo dvojiciach, ktorí získali prvé miesto, budú našu školu reprezentovať na krajskom kole Technickej olympiády. Naším žiakom ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy, srdečne blahoželáme a želáme veľa úspechov na krajskom kole v Prešove.

        • Olympiáda v anglickom jazyku - školské kolo
          • Olympiáda v anglickom jazyku - školské kolo

            Už každoročne sa na našej škole stretávajú žiaci, pre ktorých je angličtina nielen povinným vyučovacím cudzím jazykom, ale majú k nej oveľa bližší vzťah a radi si preveria svoje vedomosti súťaživou formou. Nebolo tomu ináč ani v tomto školskom roku. Dňa 16.11.2023 sa uskutočnilo školské kolo postupovej jazykovej súťaže Olympiáda v anglickom jazyku.

            Ide o postupovú súťaž pre talentovaných žiakov, ktoré svoje schopnosti a jazykové zručnosti rozvíjajú nielen na hodinách anglického jazyka, ale aj vo svojom voľnom čase či už počúvaním hudby, rozprávaním s priateľmi v angličtine na nete alebo návštevou rôznych jazykových kurzov a škôl. Tohtoročného kola sa zúčastnilo 21 žiakov 5. - 7. ročníka a 33 žiakov 8. – 9. ročníka, ktorí súťažili v dvoch kategóriách 1A a 1B.  Taký vysoký záujem o angličtinu nás veľmi teší a veríme, že sa v ešte vyššom počte stretneme takto aj o rok.

            Umiestnenie žiakov v jednotlivých kategóriách:

            1A -     1. miesto Diana Pečarková (VI.A)

                        2. miesto Lucas Arthur Tomko (V.B)

                        3. miesto Tobias Ciesarik  (VII.B)

            1B -     1. miesto Ema Zadinová (IX.C)

                        2. miesto Lukáš Mindek   (IX.A)

                        3. miesto Natália Nevlazlová (IX.B)

             

            Všetkým zúčastneným ďakujeme a blahoželáme k pekným výsledkom. Víťazi jednotlivých kategórií postupujú na okresné kolo, kde sa im určite bude rovnako dariť a my im budeme držať palce.

            See you next year :)

        • Informatický bobor
          • Informatický bobor

            V roku 2004 založila prof. dr. Valentina Dagienė v Litve informatickú súťaž. Symbolom súťaže sa stal usilovný, inteligentný a čulý bobor, preto sa súťaž volá po litovsky Bebras a po slovensky Informatický bobor. V týždni od 6. do 10. novembra 2023 sme sa zahryzli do úloh celoslovenskej informatickej súťaže iBobor. Opäť sme dokázali, že sme šikovní! Všetkým účastníkom BLAHOŽELÁME!

             

        • Športovo-branný deň v Tokajíku
          • Športovo-branný deň v Tokajíku

            Koncom októbra sme strávili deň v Tokajíku. Zúčastnili sme sa Športovo-branného dňa, ktorý organizovala obec Tokajík pod záštitou Ministerstva obrany SR. Preverili sme našu šikovnosť, logiku a vedomosti. Pripomenuli sme si Tokajícku tragédiu, ktorá sa odohrala počas 2. svetovej vojny a absolvovali bohatý sprievodný program. Domov sme si odniesli nové zážitky a krásne 2. miesto.

             

        • Výstava jesenných dekorácií
          • Výstava jesenných dekorácií

            Jeseň nám ponúka množstvo prírodného materiálu, ktorý je dobre využiteľný pri tvorbe rôznych dekorácií. A tak z nazbieraných prírodnín žiaci 1. stupňa a ŠKD vytvorili  krásne dekoračné dielka: gaštanový kôň, sovia rodinka, ježko zo šišiek, jesenný škriatok, vence so šípkami i jarabinou, tekvicové vázy, domčeky, stromčeky, košíky, hríby atď.  Naaranžované práce žiakov sme vystavili vo vestibule našej školy. Výstava žiarila farbami jesene a zaujala mnohých, ktorí okolo nej každý deň prechádzali.

            Poskytla nielen estetický zážitok z pestrých farieb, ale aj možnosť inšpirovať sa nespočetným množstvom nápadov.  Všetkým žiakom, ktorí sa zapojili do tejto výstavky a ich rodičom, veľmi pekne ďakujeme. 

        • Máš problém?! 
          • Máš problém?! 

            Takto sa volá online súťaž z matematiky pre jednotlivcov 5. – 9. ročníka ZŠ, ktorú pripravilo OZ Strom pri UPJŠ v Košiciach. Pre súťažiacich  bolo pripravených niekoľko úrovní s rôznymi úlohami. Do vyššej úrovne sa  dostávali až po vyriešení predpísaného počtu úloh. Našu školu reprezentovalo 32 výborných  matematikárov a k najúspešnejším sa zaradili títo žiaci, ktorí skončili na popredných miestach v rámci celého Slovenska:

            5. ročník – Richard Haľko

            7. ročník – Tobias Ciesarik

            8. ročník –  Marianna Hnatová

            9. ročník – Matúš Bittner, Michal Semančík

            Tešíme sa z Vašich umiestnení a srdečne blahoželáme!